Little Greene

De Little Greene collectie

Little Greene, geïnspireerd door Engelse geschiedenis en elegantie, biedt verf en behang. Ontdek hun negen behangcollecties in onze webshop, elk met een uniek verhaal en bijpassende verfkleuren voor jouw interieur. Vooral de matte verf van Little Greene staat bekend om zijn hoge kwaliteit en diversiteit. Liever eerst een proefpotje proberen? Ook deze zijn beschikbaar.

In de winkel hebben we een Little Greene mengmachine voor verf op maat. Alle kleuren en proefpotjes zijn hier op voorraad, en onze kleurkaarten zijn gratis. In de winkel bieden wij deskundig advies met grote kleurstalen. Voor behang hebben we stalenboeken om mee naar huis te nemen of je kunt specifieke stalen aanvragen. Behang wordt op bestelling geleverd via Engeland in ongeveer vijf werkdagen. Ontdek de perfecte combinatie van verf en behang voor jouw interieur met Little Greene.

Onze Little Greene collectie

Hoe is Little Greene ontstaan?

“Little Greene” heeft zijn naam te danken aan een klein 18e-eeuws gehucht ten oosten van Manchester, zichtbaar op historische kaarten. Archieven uit 1773 onthullen “The Little Greene Dye Works,” waar Joshua Rowlands pigmenten en kleurstoffen aan lokale weverijen leverde. Dit gebied speelde een centrale rol in de katoenhandel tijdens de industriële revolutie.

Het huidige Little Greene Paint Company bevindt zich dicht bij deze oorspronkelijke locatie. Ze hebben de filosofie van Joshua Rowland overgenomen, zonder concessies te doen aan kleurformulering. Als onafhankelijk familiebedrijf zijn ze de enige fabrikant die een volledig scala aan traditionele en moderne decoratieve verven produceert voor elk huis. Het assortiment omvat milieuvriendelijke, kindveilige verven op water- en oliebasis met verschillende afwerkingen voor muren, plafonds, houtwerk, vloeren en buiten. Deze verven zijn ontworpen om naadloos aan te sluiten bij hun archiefbehang, aangepast en opnieuw gekleurd om te voldoen aan moderne interieureisen. Van een kleine fabriek in het Snowdonia-voorgebergte tot het hoofdkantoor in Manchester, ze blijven trouw aan hun erfgoedgeschiedenis en onberispelijke kleurenkwaliteit.

De historie van Little Greene

Little Greene verf

Little Greene staat bekend om zijn milieuvriendelijke verf met diepgewortelde ethische waarden. Hun assortiment omvat verven op waterbasis die Vluchtige Organische Stoffen (VOS) overtreffen, evenals verven op oliebasis met natuurlijke plantaardige oliën. Hun milieubewuste benadering minimaliseert de CO2-voetafdruk en vereist minder lagen dankzij de uitstekende dekking.

Wat hun verf onderscheidt? De kleurformules met 40% meer pigment, wat een unieke diepte en subtiliteit van tinten creëert. De verven zijn bovendien duurzaam en voldoen aan internationale normen. Hun verpakkingen bestaan bijvoorbeeld voor meer dan 50% uit gerecyclede materialen en zijn volledig recyclebaar. De pigmenten zijn gifvrij en afkomstig uit de EU, met alle vereiste milieucertificeringen.

Kies Little Greene voor een duurzamere toekomst zonder in te leveren op kwaliteit en stijl. Ontdek ons gehele assortiment.

Onze Little Greene verf collectie

Little Greene Behang

Het behang van Little Greene wordt vervaardigd met inkt op waterbasis, terwijl het behangpapier afkomstig is uit duurzame bossen gecertificeerd door FSC of PEFC. Voor elke gebruikte boom worden er vier nieuwe geplant. Little Greene-behang wordt vervaardigd in het Verenigd Koninkrijk met behulp van de innovatieve ‘paste-the-wall’ technologie, wat zowel het aanbrengen als de duurzaamheid bevordert. Alle behangproducten voldoen aan de Europese productnormen, en onze toewijding aan milieuvriendelijkheid is essentieel voor ons.

Ontdek de gehele Little Greene behang collectie in onze webshop!

Onze Little Greene behang collectie
De behangcollectie van Little Greene
The National Truts fonds

Little 'Greene'-denken

In 2018 sloot Little Greene een samenwerking met National Trust. National Trust, opgericht in 1895, is een onafhankelijke liefdadigheidsinstelling die zich toelegt op het behoud van historisch en natuurlijk erfgoed in het Verenigd Koninkrijk. Ze beheren meer dan 250.000 hectare platteland, 1250 kilometer kustlijn en honderden speciale locaties in Engeland, Wales en Noord-Ierland.

De samenwerking resulteerde in verfonderzoek in National Trust-huizen en tuinen. Dit onderzoek heeft geleid tot de ontdekking van nieuwe originele kleuren en het delen van verhalen over de mensen die er voor het eerst van genoten. Little Greene draagt bij aan National Trust door een deel van de opbrengst van elk verkocht verfblik te schenken, ter ondersteuning van hun inspanningen om historisch erfgoed te behouden. Deze samenwerking zorgt ervoor dat toekomstige generaties kunnen blijven genieten van dit rijke erfgoed.

Benieuwd naar al onze collecties?

Bekijk ons assortiment op onze webshop of laat je inspireren en adviseren in onze winkel.

Bekijk de webshopBezoek onze winkel

Laat je inspireren

In onze speciaalzaak kun je je laten inspireren door sfeerbeelden en combinaties uit het inspiratieboek uiteraard met het daarbij behorende professionele advies. We hebben stalen beschikbaar, die u mee kunt nemen om thuis te bepalen of de kleur in uw interieur past.

Bezoek onze winkel
Schilderen
Behangen
Glas zetten